Maritza

Back to reality

Kategori: Sommar 2013

Jahass då var Toms semester slut och jag ska också börja på allvar med skoluppgifter och graduskrivande. Det är så otroligt skönt att ha fått en paus en stund!
 
Jag har ännu några fina sommarminnen från Åland som jag inte har visat. Kan visa nu lite i korthet hur mysigt vi hade ensamma sedan tillsammans sist dagarna av Ålandsemestern.
 
Vi började vår ensamma tid med att besöka Pommern. Verkligen värt ett besök! Jag som den stora hissanörden vill läsa alla små historier som finns under däck. Verkligen superintressant!
 
 
 
Med en biljett till Pommern får man också gå på Sjöfartsmuseum som ligger bredvid. Jättefint museum! Det finns också skoj saker för barn, vilket jag tycker är bra. Det kanske inte alltid är så jättekoj att springa efter mamma och pappa då de ser på gamla motorer..
 
Toms favoriter var alla möjliga båtmotorer, men jag hade min klara favorit.. TADAA
 
 
En riktig sjörövarflagga!! Den är från slutet av 1700-talet. Självklart bäst på hela dagen (:
 
Vi körde också till Kastelholms slott och Bromarsund, men favoritstället då var Vikingamarknaden i Saltvik. Säkert sommarens varmaste dag dessutom så vädret var helt underbart.
 
Vikingplättar (:
Det fanns massor att se på marknaden.
De bygger ett vikingaskepp.
 
Jag köpte ett läderarmband från marknaden och Tom köpte en silverring åt mig som minne.
Det fanns massor att se och massor man ville ha, men det var ganska dyrt. Förståeligt, eftersom det är handgjort och äkta hantverk. Men kanske lite mer än vad vi var beredda på att betala just då.
 
Vi åkte vidare till Stallhagens ölbryggeri. Vi köpte två olika ölsorter därifrån, blåbärs och honungsöl. Jättegott!
 
Vi sov första natten på fler nätter i en säng efter det på Söderhagens camping i Eckerö. Så trelig camping! Det är familjeägt med glada ägare som verkligen satsar på service. Någon hade avbokat ett sovrum tidigare samma dag så vi hade rum att sova. Vi åt på en camping som låg nära vid en vacker sandstrand, Degersands camping. Väldigt god mat, men dyr camping.
 
Då vi stigit upp nästa dag åkte vi till Käringsund och gick på jakt och fiskemuseum.
 
Jag tyckte om fiskesidan, men jaktsidan var för mig ganska obehaglig.
 
Den dagens favorit för mig var postroddsmuseet. Tom rodde ju också i sommar, men den rodden som går från Björkö. Den som går Eckerö-Grisslehamn är riktigt stor och en tävling.
 
Härifrån rodde man eller gick över isen då posten skulle till Sverige.
 
Inne på postroddsmuseum. Den sista båten som användes för postrodden. De går bredvid den för att via hur det såg ut då man måste dra båten över isen. På en faktaruta stod det att ca 250 män dog i olyckor då de skulle ta posten över till Sverige och att Eckerö därför kallades änkornas ö.
 
Då vi var klara med Eckerö körde vi in till Mariehamn på nytt och gick runt en stund. På kvällen åkte vi till min moster där vi sov över innan det var dags att ta Viking Grace tillbaka hem.
 
Det var den semestern. Så underbart lugnt och skönt!
Nu är det tillbaka till vardagen. Men idag känns den inte så dum heller, jag och min syster ska se ett serieavsnitt och äta frukost. Efter det ska jag luncha med Sara.
Ha en skön onsdag!
 
/M.
 
 

Rockoff: Dag 3

Kategori: Sommar 2013

Bomfareralla!
 

Jahass u har vi överlevt dag 3 på Rockoff. Sista dagen för den här gången. Formen var seg igår då vi steg upp och vi bestämde oss för att igen äta på Texas Longhorn smokehouse. Så jävla gott! Rekommenderas. 
 
 
 
Efter maten gick vi tillbaka till campingplatsen, satte upp stolar och filtar och umgicks.
 
Igårkväll spelade Stiftelsen och för en gångs skull hann vi till och med till området innan bandet började spela. Igår var det sjukt mycket folk inne på området. Under dagen hade också campingens invånarantal dubblats. Rockoff kommer väl igång på riktigt nu under helgen lagom till då vi ska utforska vidare på Åland.
 
 
Stiftelsen.
 
Farbror Fläsk.

Jag måste ge beröm åt husbandet Farbror Fläsk. De har haft full fiilis hela tiden och dragit med publiken varje kväll. Och Solveig med sitt dragspel eller vad det är var också helt fantastisk. Tack husbandet för oslagbar stämning!

Vi har haft så fantastiskt roligt under detta Rockoff! Tack alla inblandade!!
Nästa år igen.
 
Nu har vi packat ihop och ska lämna campingen. Jag och Tom åker vidare på vår Ålandsemester, men nu är det destination unknown,
Men det är vackert väder och jag är lycklig så det blir bra hursomhelst. (:
 
/M.
 
 

Rockoff: Dag 2

Kategori: Sommar 2013

 
Igår var det dags igen. Det var ett superfint väder igår så vi låg nästan för länge på stranden så det blev lite bråttom då vi skulle iväg på Petter. Vi ville också se Icona Pop men de ställde in spelningen. Det var tråkigt för det ville vi se. Istället kom ett band som jag aldrig har hört om, Niello. Var helt okej, lät lite som Ansiktet skulle ha spelat.
 
Då vi kände att det var dags började vi gå in mot Rockoff området. Vi hade så kul igår hela tiden, stämning och fiilis var på topp då vi gick redan.
I jungfrudansen :)
 

Petters spelning var klart godkänd. Publiken var med och de bjöd på ett bra upprträdande. Vi stod ganska långt bak och dansade, det var skönt att inte stå mitt i folket igår. 
 
 
 
Utöver det här vet jag inte riktigt vad mer jag ska säga om igår kväll. Helt fantastiskt otroligt roligt var det iaf! Tack för det allihopa som gjorde kvällen till ett roligt minne.
 
 
Träffade fina Herman igår! :)
 
 Groupies. 
 

Nu ska vi nog börja med dagens saneringsprojekt så vi inte skrämmer alla andra på området med våra pigga och fräscha fejs.
 
/M.