Maritza

Solnedgång på stranden

Kategori: Backpacking 2015/2016

 Sihanoukville
 Dag 56
 
Jag bestämde mig till slut för att ta en extra dag i Sihanoukville innan jag tar bussen till Kep. Så imorgon blir det Kep och träff med min kusin som är där <3
 
Idag har jag inte gjort så stora underverk, ätit med en ny bekantskap från Singapore som också reser själv och åkt ner till stranden med henne för att titta på solnedgången.
Det är lite roligt för hon sa, och det märkte jag också sen, att hon ser så kamnodjansk ut att lokabefolkningen pratar med henne och hon förstår inget :) samma sak då vi gick längs stranden så blev bara jag påhoppad av försäljare, de trodde väl hon var lokal :)
 
Vackert var det i alla fall vid solnedgången.
 
 
Nu ska jag mysa vidare i mörkret, strömmen har gått så det är kolsvart allstans..
Vi hörs från Kep!
xx
 
 

Några dagar i Koh Rong Samloem

Kategori: Backpacking 2015/2016

Okej, nu är vi tillbaka i Sihanoukville från övärlden och Koh Rong Samloem. Så vacker ö! 
Den lite större ön, Koh Rong, är mer party och mer populär, men jag tyckte det passade oss perfekt med lite paus och vacker natur.
Vi tog en båt ut till ön, här vet man aldrig riktigt med tider, en tid är mer som en rekommendation och det kan vara stora förseningar.
Då vi kom oss på båten så fick vi sitta längst fram på däck <3 jag som älskar havet var superglad! Alexarae som kom ner från Siem Reap för att komma med ut till Koh Rong samloem är fiskar i Alaska så hon var minst lika glad :)
Det finns inte wifi på ön, bara på ett ställe som var på andra sidan, så vi har varit lite out i några dar ... :)
 
Vi stannade till vid Koh Rong och släppte av turister som skulle av där :)
Sedan vidare till Koh Rong Samloem.. 

Vi bodde på Mad Monkey här också. På bilden nedan så hoppar vi ur den lilla båten som tog oss från piren och den stora båten till vår egna strand på ön :) Vi kom inte närmare så vi fick vada iland. Det visade sig vara bra för mitt brännsår som har läkt jättebra nu :)
Då vi kom fram hade vi inget rum så vi sov ute på terassen på dynor <3 så mysigt! jag vaknade mitt i natten av att det stormade och regnade så jag satt uppe och tittade på det en stund :) Vi vaknade alla vid soluppgången som var jättevacker från vår terass <3 (things Sara would never do.... ;) )
 
Då vi vaknade den dagen så bestämde vi oss för att gå till andra sidan ön till andra stränder. För att komma dit måste vi gå genom djungeln, det var SÅ HÄFTIGT! Så vi gick ca 20 minuter genom djungeln, sedan längs en strand, genom djungeln igen och kom till slut till en riktigt vacker strand med vit sand och klart vatten, Lazy beach . Så värt att gå! :D
 
Nu ska vi iväg och äta och jag ska planera mina dagar som jag har kvar i Kambodja. Kambodja är så vackert! Ha en bra dag allihopa! 
xx

Sista dagen i Sihanoukville

Kategori: Backpacking 2015/2016

Sihanoukville
Dag 52
 
Nu har jag äntligen lyckats kommunicera med Alexarae i Siem Reap och fått på klart att hon kommer med nattbussen inatt och är här imorgon. Då åker vi till Koh Rong Samloem till Mad Monkey Bungalows på stranden. Jag har hört att det är helt supervackert där!
 
Bilder lånade från Mad Monkeys hemsida:
 

Synd bara att jag ännu inte kan simma.. men brännsåret är bättre så det läker väl snart :) och det visade sig att jag var allergisk mot antibiotikan och inte matförgiftad så det var också en win ;)
Lite småtråkigt är det att stanna så mycket inne, men jag vill att såret ska läka någongång så jag försöker att ta det lugnt :)
 
Nu har jag precis kommit tillbaka från stranden i Sihanoukville där jag träffade min kusin och hennes kompis. Det är så fantastiskt bäst att min kusin också är här! <3 De ska till Kep imorgon och jag till öarna men vi ska mötas upp igen senare någonstans i södra Kambodja innan jag åker till Thailand :)
Min lugna tillvaro idag ska nu bestå av att försöka torka alla tvättade kläder, äta och vila såret .. 
 
Ha en bra kväll!
Imorgon Koh Rong Samloem! :D