Maritza

Första dagen i Phonm Penh

Kategori: Backpacking 2015/2016

Dag 44
 
Idag vaknade jag upp till en tyst och fin soluppgång utanför mitt fönster.
Min första dag i Phnom Penh har varit lugn och intressant. 
Jag började med att träffa min kusin på frukost, så sjukt kul att se henne! Och helt stört att det är i Kambodja som vi ses nu och inte på hemmaplan.. Vårt grannland är ju lite närmare än sverige, men det fungerar också väldigt bra att träffas i Asien märkte jag ;)
 
Min kusin och hennes vän som är här åkte iväg på möte på förmiddagen och då passade jag på att vandra runt lite. Jag hittade ett spa och gick in på  full fotvård och lackning av tårna så nu har jag söta fossisar igen ;)
Sedan efter vi alla var tillbaka tog jag och min kusin tuktuk till Russian market. Så häfitgt! Alla stånd och varor var supertrångt och nära varandra och man  gick runt i en varm labyring av saker till salu. 
Jag hittade åt  mig två armband, en solfjöder och två harembyxor för en billig peng. Jag köpte också ananasklubbor och mig och min kusin utanför från en vagn, supergott!
 
Väl hemma igen blev det lite poolhäng med happy hour och svalkande simning, det är supervarmt här under dagen och ganska kvavt. 
Min kusin och hennes kompis åkte iväg på middag med deras handledare och jag gick iväg på liten upptäcksfärd. Jag hittade en liten butik i närheten som säljer frukter, grönsaker och torkat snacks. Jag köpte flera olika varianter på olika torkade snacks från Kambodja att ta till hotellet. Känner att jag lever som jag blev tillsagd då jag går omkring själv i kvällsmörkret och upptäcker.. Men det är ett säkert område, och jag har aldrig förstånd att akta mig i alla fall.
 
Nu ligger jag och smakar på mina snacks och väntar på att min kusin och hennes vän ska komma tillbaka. Blir nog en riktigt lugn kväll ikväll :) Ännu lite seg från resan dessutom..
 
Ha en bra kväll alla! xx
Min utsikt från balkongen
En kvinna under  min balkong som torkar fisk
Elnät och KFC
Nagelspa
Tuktuk
Färsk ananas
Russian market
 
Kvällspromenad
Naturliga torkade snacks
 
Nya harembyxor, flipflops och topp. Very backpacker
Vårt hotell i kvällsmörkret
 
hörs senare!
 

KOMMENTARER:

 • Sabina säger:
  2015-11-18 | 15:52:53

  De e no tur att mor min int vet hur du traskar om kring, hon sku oroa ihjäl sig :D

  Ta hand om dej o njut! :)

  Svar: Hahaha! har du mejladress så kan jag mejla länken ;) tack! <3
  Maritza

 • Miss Baby Peaches säger:
  2015-11-18 | 16:29:50
  Bloggadress: http://babypeaches.blogg.se/

  Gud vad gott med färsk ananas så där! :)

  Svar: Jo så gott! och billigt, 1 dollar för två stycken :D
  Maritza

 • Maria säger:
  2015-11-18 | 22:13:32
  Bloggadress: http://www.marvelicious.blogg.se

  Så härligt! :)

 • Sara säger:
  2015-11-18 | 22:36:04
  Bloggadress: http://www.saralene.blogg.se

  Alltså va coolt att se. Vill också dit nu! Du gjorde inget som inte jag skulle ha gjort? ;)

  Svar: Haha! nä inte ännu för jag är ännu på det fina hotellet men från fredag tror jag det blir lite anti sara då jjag ska till angkor wat :D ;)
  Maritza

 • Viveka säger:
  2015-11-19 | 08:49:35

  Jaa DuMaritza Bianca Elizabeth, du hanterar varenda sekund på bästa sätt :) Blir riktigt glad för det! Upplev och samla möten, dofter, miljöer... Tack för alla bilder som gör att vi är med på ett hörn :) Och idag den 19 november kan Du fira Din namnsdag - Elizabeth :) Go my Girl!

Kommentera inlägget här: