Maritza

Hälsningar från Beijing

Kategori: Backpacking 2015/2016

Downtown Beijing

Dag 43

Hallå från Beijing!

Allt bra hittils, men vilken lång väg till Kambodja jag har valt! :) Trött, sliten men lycklig.

Nu i Beijing.
I Beijing har jag 9,35h innan flyget går till Phnom Penh. Jag inledde hela riktiga backpackingdelen i Asien med att faktiskt genast träffa tre andra random backpackers som skulle med samma flyg till Phnom Penh, alla från Tyskland. Vi bestämde oss alla för att ta tåget in till Beijing (som för övrigt spelade upp militärformationer med marscherande soldater hela vägen på alla skärmar) eftersom vi ändå hade så mycket tid över innan flyget skulle gå.


Jag hade inte riktigt förväntat mig att vi skulle få lämna flygfältet bara sådär, så jag är riktigt underklädd. Det är kallt i Beijing! Alla går omkring med tjocka jackor och mössor och det blåsr riktgt kallt. Jag fick låna en scarf av den ena tyska tjejen så att jag skulle få det lite varmare i alla fall, folk som reser är alltid så trevliga.

Vi promenerade runt i några timmar och tittade på staden. Det är så häftigt att vara här! Vi gick utåt från centrum och bara efter att ha gått runt 5 minuter blev det helt tyst och en helt annan miljö. Från höga business byggnader och massor med yr, högljudd trafik till små bakgator och lokalbefolkning som umgicks i kaoset.
Jag som tycker om att upptäcka ville ju förståss gå in på bakgator, tur att en av de random backpackers brudarna är likadan. Så vi gick först vi två in och kollade på folks bakgårdar i smala gränder och sedan gick vi nog allihopa runt och kollade på lite större gator. Den ena tjejen verkade inte uppskatta det lika mycket, hon gick med halsduk över munnen och så lite halvskrämd ut :)

Jag som älskar att upptäcka och se nya saker tyckte i alla fall det var otroligt häftigt! Jag önskar att jag skulle kunna prata alla språk i hela världen för människor är så intressant! Jag skulle vilja ha möjligheten att bara kunna stoppa någon eller gå fram till någon och fråga dem enkla saker om deras liv och vardag, det är så spännande och lärorikt då det är så olika det man själv upplever i sitt hemland.
Vi avslutade sedan vår rundvandring med att äta lokalt för att sedan försöka lokalisera oss och ta oss till flygtåget. Nu snart blir det 8h till i flyg, ska bli SÅ skönt med en dusch och en säng då man äntligen kommer fram!

Jag har inte så mycket batteri kvar på datorn, så jag tror jag bara laddar upp en massa bilder så får ni se själva och på det sättet dela min superdag med mig! :)

 Mina random backpacker friends :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan tilläggas att detta laddades upp från Kambodja för det var blockat i Kina....
 
 

Puss&kram

KOMMENTARER:

 • Viveka säger:
  2015-11-17 | 20:26:34

  Tack för bilderna och intressant text :) Otroligt roligt! Vilket äventyr! Love! And take care! :)

 • Sara säger:
  2015-11-17 | 21:38:49
  Bloggadress: http://www.saralene.blogg.se

  Va kul att du hann se Beijing, vi var ju där för typ exakt ett år sedan, så jag förstår om du hade kallt om du reser med "sommarkläder" :D för vi gick ju nog omkring med vinterjacka där då i november!

  Svar: Jå haha det var superkallt! men här i kambodja är det superfuktigt i luften idag känns det som och typ +30 så det är lite bättre med garderoben ;)
  Maritza

 • Maria säger:
  2015-11-17 | 22:19:11
  Bloggadress: http://www.marvelicious.blogg.se

  Härligt, ser fram emot fler inlägg från din resa! :)

Kommentera inlägget här: