Maritza

Några dagar i Koh Rong Samloem

Kategori: Backpacking 2015/2016

Okej, nu är vi tillbaka i Sihanoukville från övärlden och Koh Rong Samloem. Så vacker ö! 
Den lite större ön, Koh Rong, är mer party och mer populär, men jag tyckte det passade oss perfekt med lite paus och vacker natur.
Vi tog en båt ut till ön, här vet man aldrig riktigt med tider, en tid är mer som en rekommendation och det kan vara stora förseningar.
Då vi kom oss på båten så fick vi sitta längst fram på däck <3 jag som älskar havet var superglad! Alexarae som kom ner från Siem Reap för att komma med ut till Koh Rong samloem är fiskar i Alaska så hon var minst lika glad :)
Det finns inte wifi på ön, bara på ett ställe som var på andra sidan, så vi har varit lite out i några dar ... :)
 
Vi stannade till vid Koh Rong och släppte av turister som skulle av där :)
Sedan vidare till Koh Rong Samloem.. 

Vi bodde på Mad Monkey här också. På bilden nedan så hoppar vi ur den lilla båten som tog oss från piren och den stora båten till vår egna strand på ön :) Vi kom inte närmare så vi fick vada iland. Det visade sig vara bra för mitt brännsår som har läkt jättebra nu :)
Då vi kom fram hade vi inget rum så vi sov ute på terassen på dynor <3 så mysigt! jag vaknade mitt i natten av att det stormade och regnade så jag satt uppe och tittade på det en stund :) Vi vaknade alla vid soluppgången som var jättevacker från vår terass <3 (things Sara would never do.... ;) )
 
Då vi vaknade den dagen så bestämde vi oss för att gå till andra sidan ön till andra stränder. För att komma dit måste vi gå genom djungeln, det var SÅ HÄFTIGT! Så vi gick ca 20 minuter genom djungeln, sedan längs en strand, genom djungeln igen och kom till slut till en riktigt vacker strand med vit sand och klart vatten, Lazy beach . Så värt att gå! :D
 
Nu ska vi iväg och äta och jag ska planera mina dagar som jag har kvar i Kambodja. Kambodja är så vackert! Ha en bra dag allihopa! 
xx

KOMMENTARER:

 • Viveka säger:
  2015-11-29 | 10:08:12

  Fin bilduppdatering igen. Tackar :) Saltvatten är gott för sår verkar det som - bra bra! På en del av bilderna kunde jag tro att du låg på klipporna i Ålands skärgård och bilden från fören kunde också varit tagen där. :) Time flies! Good luck with your new travelplans!! p&k

 • Sara säger:
  2015-12-03 | 22:57:31
  Bloggadress: http://www.saralene.blogg.se

  Så fint :) Men ja, sova ute på kuddar då det regar och stormar.... MJÄÄÄH... ;)

  Svar: HAHAHA! näää kanske inte riktigt något som skulle locka dig ;)
  Maritza

Kommentera inlägget här: