Maritza

Sprid glädje!

Kategori: Backpacking 2015/2016, Höst 2015, Små tankar, Texas 2015

Elm mott
Dag 25
 
Så är man upplarmad i okristligheternas tid, loggar in på Facebook, och möts av en GOD MORGON hälsning! 
Glädjen är återställd! :)
 
Det är de små sakerna i livet, helt klart! 
Tänk på det idag då ni träffar folk, sprid glädje med små saker, alla blir glada av en komplimang, ett kort "ville bara säga jag tänker på dig och tycker om dig sms" eller en kram :D

 
Så god morgon allihopa! NI ÄR FINA OCH HA EN UNDERBAR DAG! :D
 

Pumpor, pumpkin spice & Halloween

Kategori: Backpacking 2015/2016, Höst 2015, Texas 2015

Elm mott / Waco
Dag 24
 
Jag har haft en superdag idag! 
Vi inledde stark med att jag och min värdpappa carved our pumpkins efter frukost. Här finns det, förståss, massvis med olika tillbehör, mallar och pumpadekorationer som man kan använda då man vill dekorera sin pumpa. Vi hade ett pumpkin carving set med en massa små knivar och med färdiga mallar som vi ville  testa på våra pumpor. Jag bestämde mig också för att vi måste via Starbucks efter pumpkin spice latte nu då det är Halloween och snart Thanksgivning för lite stämning, alltså det är den bästa latten och den finns bara under säsong. Annars är cinnamon dulce latte bäst, som en parentes. Och alltså pumpkin spice är bäst i allting - flingor, doftljus, godis, kakor... Så gott!!
Men i alla fall, tillbaka till våra pumpor med lite bilder från vår kreativa dag :)
 
Så här har vi då våra utvalda pumpor och min fantastiska Starbucks innan vi började. I de där "Pumpkin masters" tidningarna finns idéer och färdiga mallar som man kan använda vilket vi också prövade idag. Det kom också med verktyg för att gräva ut allting ur pumpan och för att skära ut mönstret.
 
Vi vände på pumporna och grävde ur innehållet från botten i stället för att lyfta av "locket"  för bättre resultat.
 
Fräääscht... slemmigt och stinkigt ;)
 
Mönstret på pumpan :)
 
Våra klara pumpor :) 
 
Min pumpa med ljus då det ännu inte var helt mörkt..
.. och våra pumpor då de var klara i mörkret. Jag tycker de blev riktigt bra :)
 
Efter vi hade fixat med våra pumpor var jag surprise surprise helt täckt i pumpa. Jag klottar a l l t i d . Och de som känner mig vet om det och retas.. :) Jag fick två haklappar av Conny och min syster i vintras för de tyckte jag klottade så mycket då jag åt.. Nu är jag off topic igen. 
I alla fall så jag fick duscha av mig och efter det hoppade jag i bilen och åkte över till Brookes. Hon och hennes flickor hade just kommit hem och de hade redan ätit så innan jag kom fram åkte jag via drive thru, det är något som verkligen borde finnas hemma i större utsträckning. 
Brookes äldsta dotter Kaci höll på och fixade giftbags till skolan imorgon eftersom det är Halloween, så jag hjälpte henne med det. Det är kul att de satsar så mycket här och fixar med extra saker i skolan tycker jag, jag som dessutom älskar högtider. Jag fick fixa Presleys påsar för hon är 5 år och tyckte det var roligare att äta godis.. :) Kaci (alltså tiden går så fort, hon var bebis då jag bodde här.. och då var vi bara 16. Häftigt att ha sett henne som bebis och ännu hänger där fast jag bor i Finland) hade soft ball träning så vi lämnade av henne där, uträttade lite ärenden, hämtade Kaci, åt mexikansk grillmat och åkte hem igen. Perfekt dag! :)
 
Kaci och hennes 40 giftbags... 
 
Då jag kom hem för en stund sen blev jag upplyst om att vi ska åka efter mer pumpor imorgon för min värdmamma vill att vi ska göra en åt henne också. Hon hinner inte göra en egen för hon jobbar sent varje dag. Eftersom min värdpappa ska göra en till vill jag också göra en till så vi ska köpa två pumpor till imorgon, tydligen runt 08... Vi har massor att göra imorgon från ingenstans.. Och jag som har haft sovmorgon sen juni i princip tycker shopping vid 08 är lite hc ;) 
 
Nå jag ska mysa ner och kolla serier nu tror jag så jag orkar upp i en sån okristlig tid ;) Godnatt alla gullungar! 
 
 
 

Det här med "sexiga" halloweendräkter..

Kategori: Backpacking 2015/2016, Höst 2015, Små tankar, Texas 2015

Elm mott
Dag 23
 
I dag läste jag ett inlägg  (Caroline) om sexistiska halloweendräkter för kvinnor och hur svårt det kan vara att hitta något som inte ska vara "sexigt" då man som kvinna söker efter en halloweendräkt. 
Det var ganska många som hade flera intressanta kommentarer om det ämnet och jag tänkte också kommentera men min kommentar blev så lång så den passar kanske bättre här istället.. 
 
Jag håller med om att de flesta Halloweendräkter för kvinnor helt klart spelar på saker som uppfattas som sexigt, och att de tenderar att vara väldigt korta och ibland även urringade.
Och om det inte är det man söker efter så kan det vara svårt att hitta en färdig dräkt att beställa som inte anspelar på sexighet om man är kvinna, inte alls omöjligt, men kanske svårare. 
 
Sedan finns det självklart också många därkter som är som är totalt osmakliga, i Carolines inlägg så var ju den Anna Rexia helt fruktansvärd. Totalt underkänd av vad man än kan lägga upp och sälja på internet. Usch fy tvi!
 
Bild från Carolines blogg >> http://carloine.blogspot.fi/2015/10/allt-som-ar-fel-med-kvinnliga-halloween.html
 
 
 
Jag ville tillägga att det inte bara är kvinnor som har osmakliga alternativ eller vars dräkturval spelat på stereotypisk sexighet. Här är några snabba träffar på Halloweendräkter för män..
..det finns också tyvärr tyvärr för unga tonåringar/barn (på tal om osmakligt)..
Men, som med alla andra saker så får man använda sunt förnuft, det går att fixa sina egna och vill man inte köpa en hel dräkt så kan man beställa delar och kombinera själv, typ en peruk och sånt som man själv kan sätta ihop till något häftigt. Min syster har till exempel alltid lyckats strålande med det varje Halloween. Bara för att det finns behöver man ju inte beställa dem ifall man inte tycker man det är ens grej, och jag får verkligen hoppas ingen tycker en sexig dräkt är ett barns grej - oavsett kön. Det finns ju vettiga alternativ där också, som tur är tror jag nog att de flesta föräldrar aldrig skulle köpa en dräkt åt ett barn som är mer passande för en vuxen.
 
Där till min nästa grej med sexiga dräkter, som vuxen individ så kan det vara så att man känner för att klä ut sig till något sexigt då det är Halloween. Vilket jag då tycker är helt okej. Trots att det då kanske spelar på vad som är stereotypiskt sexigt, igen både för kvinnor och män. Jag tycker till exempel det kan vara kul med lite sexigare dräkter, vilket jag då inte tycker gör mig till en svikare av mitt eget kön eller uppmuntrare till sexism. Jag äger liksom min egen sexighet med min rätt som kvinna, och väljer att isåfall visa den i något som jag är bekväm i. Det är vad jag tycker kan vara kul på Halloween, andra skulle aldrig sätta det på sig för att det helt enkelt inte är något för dem, som min syster nu då igen som ett exempel. Jag tycker då inte att jag uppmuntrar sexism mer än vad hon gör på grund av att vi har valt olika typer av dräkter. Vi båda stöder vårt fria val som kvinna att vara hur "sexiga" eller "osexiga" eller roligt klädda som vi vill. Och som Caroline också skrev så har man olika syner på vad som är sexigt, det får man också ha.
För mig personligen i alla fall så är det ju inte heller så att jag väljer de "sexigare" dräkterna ibland för att på något sätt visa upp mig för män eller något sånt som också har kommit upp i någon kommentar angående sexiga Halloweendräkter - hah nej nej. Jag tycker helt enkelt det är kul att leka med kvinnlighet, sexighet, smink, roller och att klä ut sig helt enkelt. Och vilken annan högtid passar bättre för det än Halloween? :) 
 
 Jag på Halloween för något år sen i sen "stereotypisk sexig Halloweendräkt"
 
Så kör hårt på Halloween i den dräkt som du själv känner dig bekväm i, och ha så roligt! :)
 
 
Och tillslut så vill jag säga som en parentes att Halloween och Alla helgona är två helt olika saker och behöver inte ens vara på samma datum. Halloween är alltid 31 oktober och är en helt annan högtid än vad Alla helgona är. Att klä ut sig för att fira Halloween är med andra ord inte en nedvärdering av Alla helgona, eftersom det inte ens är samma sak. Det brukar också komma upp runt Halloween :)
 
 
Det här var då min lilla kommentar till ämnet Halloweendräkter ;) Over and out.