Maritza

Lite amerikansk housewife

Kategori: Backpacking 2015/2016, Höst 2015, Texas 2015

Elm mott
Dag 16
 
Idag har dagen mest gått ut på att fixa hemma egentligen. Lite kontrast från igår som gick ut på att shoppa som en crazy person.
Så jag har gått från 15 till 43 år kanske från dag till dag ;) Jag började min hemmafrudag med att åka och handla. Visade sig att det inte var det lättaste för jag hade bestämt mig att det skulle bli plättar, fryst cheescake (sån med Philadelphiaost) och makaronilåda idag. Jag fick någonslags köksinspiration.. 
Men. Det tog FOREVVAAH att hitta saker som jag ville använda i min finska stela matlagning. Mycket här är fluffig, smaksatt, färgämnad matlagning. Och i princip klar matlagning, eftersom allt går att köpas färdigt i förpackning. Exempel på det är att jag kunde välja mellan att köpa en rödlök och fixa med den själv eller köpa fördighackade bitar i en ask. 
Lite samma system är det med saker man bakar. Då folk här säger de har "lagat det själv" så innebär det att de har köpt lådan med ingredienserna i, typ då torra hopmixade ingredienser, och tillsätter mjök och eventuellt ägg. Då har man varit duktig och lagat själv.. Annars har man köpt klart i butiken. Enligt mig är inget av det "lagat själv" utan det är då du har en tom skål att börja med och mixar allt på egen hand. Vilket jag har pysslat med idag.
 
 
Deras version av laga själv                                                Min version av laga själv
 
Som en liten kommentar så är det här med att vara gluten ingen hit här heller. Good luck med det säger jag bara. Kan ju variera var man är men men..
 
Då jag äntligen var klar efter ett århundrade..Måste ju belöna mig med choko efter den ansträngningen ;)
 
Ja hur som helst så fick jag det handlat efter fem miljoner år och kom hem och vispade två cheescakes som nu myser i frysen och stekte sedan plättar till lunch. Jag tycker plättar är mycket godare än deras pancakes. Faktiskt. 
 
Så nu ska jag då aktivera mig och börja på med min makaronilåda. Hah får se om den gillas, den är ju lagad från grunden och har inte så mycket extra i sig. Spännande.. :) Jag gillar i alla fall ;) Får återkomma senare med recension ! ;)
 
Ha en mumsig kväll! 
 

KOMMENTARER:

 • Viveka säger:
  2015-10-22 | 09:46:09

  Din far är en prima kock, din syster en Mästerkock och din mamma en naturbegåvning så maträtterna blev garanterat outstanding och du har fått förnyat förtroende! Go girl! :)

 • Viveka säger:
  2015-10-22 | 09:48:39

  Min kommentar dök aldrig upp verkar det som..tar den på nytt..Din far är en prima kock, din systerYster en Mästerkock och din mor är en Naturbegåvning så det blev garanterat deikat och du fick förnyat förtroende som Housewife :) Go Girl!

 • Nina säger:
  2015-10-23 | 10:43:36
  Bloggadress: http://ninozia.blogspot.com

  Intressant hur det kan vara :D Avon Teamledare som man är, så måste jag fråga om du träffat nån Avon lady? :D Jag skulle bli så glad att få se kataloger eller produkter därifrån haha :D

  Svar: Hej! Nej det har jag faktiskt inte :) Men det kan jag tänka mig skulle vara intressant. Jag har sett Mary Kay men inte Avon :D
  Maritza

 • Maria säger:
  2015-10-23 | 12:46:19
  Bloggadress: http://www.marvelicious.blogg.se

  Jag gissar att alla köper färdiga tårtor där också när nån fyller år? Det tycks vara normen i södra Europa också, iallafall på Teneriffa och i Italien så tycks det vara färdiga tårtor från butiken som gäller, de kan ha en hel disk med en hel del olika alternativ. Jag lagade min pojkväns födelsedagstårta själv, och han sa att han aldrig förut haft en flickvän som faktiskt LAGAT en tårta åt honom (eller kanske inte ens köpt..?), så han blev lite rörd.. :')

  Svar: Japp!! Alla köper sin tårta. Men det är inte ens vanlig mumsig gräddtårta utan tårta med frosting på som bara i princip smakar socker blandat med floursocker och färgämnen. För mig ingen hit. Då jag har haft födelsedag här så har jag alltid önskat en ice cream cake, för de är godare.. ;) Ja tydligen är det bara vi som bakar våra egna tårtor ;) bra så tycker jag :D
  Maritza

 • Sara säger:
  2015-10-25 | 18:47:53
  Bloggadress: http://www.saralene.blogg.se

  Tycker alltid det tar evigheters evighet att handla mat i andra länder. Man hittar ju som inget man behöver :D tar ett tag innan man lär sig... Första gångerna jag storhandlade i Tyskland tog det säkert flera timmar i en prismaliknande affär fast större. Eller okej, kanske lite överdrift, men liksom att stå och fundera vilken vara man ska ta för VARJE vara tar ganska länge. Typ i Finland vet man ju vilken mjölk eller vilken ost man vill grabba redan på förhand ungefär :) Jag har faktiskt EN gång "bakat kex på fejk vis" i Finland. Köpte en sådär påse med färdigblandat stuff, kände mig som en bedragare och har aldrig gjort det igen :D haha!

  Svar: Jå ja vet haha! Det tog tusen år innan jag var klar!! :D men man vänjer väl sig. Jag har ju som aldrig varit på egen hand "vuxen" här, så såna vuxensaker är lite nya :) ;) hahaha NO YOU DIDNT! ;) men egetbakat är godast ! :D
  Maritza

Kommentera inlägget här: