Maritza

Wedding Day

Kategori: Backpacking 2015/2016, Höst 2015, Texas 2015

Salado
Dag 7
 
Igår var det dags för bröllop!
Vigseln och bröllopsfesten var på samma hotell där släkten och vi också bodde.
Efter vi var till skjutbanan kom vi tillbaka hit och till hotellet och började ställa i ordning för bröllopet. Alla tärnor, bruden och brudens mamma var i brudens lilla hus och fixade smink och hår tillsammans hela dagen och vi andra gjorde oss klara på våra rum. 
 
Jag har aldrig varit på ett bröllop här förr så det var jätteintressant. Själva vigseln var i ett litet kapell med utsatta stolar, det såg riktigt typiskt amerikanskt ut.  
Brudens pappa ledde bruden ner för altargången, lika traditionellt som här, men i stället för orgelmusik var det en DJ som spelade lugna romantiska låtar då tärnorna och bruden gick fram. 
Efter bruden hade överräckts till Bryan började själva vigseln. Prästen läste det han hade att säga från sin iPhone. Det var ju lite annorlunda.. I överlag på TV och så så tycker jag att de har väldit fina löften i USA då de gifter sig. Det var väldigt fint även här. 
Prästen läste en text om att ta varandras händer och vad de kommer att betyda för varandra genom livet som var väldigt fin. De sa ja och tågade ut ur kyrkan. 
Vi andra gick in i lokalen där det var wedding reception och brudparet med familj var ute och tog bilder. Jag var faktiskt också med på extended family, det var roligt :)
Det var så fint i lokalen! Färgtemat passade bra in med allting och blomarrangemangen var hur fina som helst.

Resten av bröllopsmottagningen var inte heller som hemma, det var mer som en middag utan program och tal i princip, bara två korta av maid of honor och the bestman.
Som mat fick vi kött, green beans, potatismos, sås och grönsaker. Vi har mer organiserade bröllop hemma med lekar och massor med tal och toastmaster som håller igång programmet. Här var det DJn som berättade ifall det var något som vi skulle göra, till exempel gå och se på då tårtan skulle skäras. 
 
Då de skulle skära upp tårtan gick vi alla in till ett annat rum och såg på, deras tårta var så fin! Tårtor här är något helt annat än hemma. De smakar i princip bara socker, de är väl i princip bara socker. Men den var vacker. Första dansen var också i princip som hemma, men det var ingen vals utan en vanlig pardans. I alla fall på det här bröllopet, jag antar man inte valsar så mycket i Texas :)
 
Det som var riktigt roligt var att de hade en photo booth där man kunde ta roliga bilder tillsammans. Brudparet kommer få alla bilder sedan på en USB som ett minne. Det tyckte jag var en rolig idé. En annan fantastisk idé var att det fanns en korg vid dansgolvet med flipflops i olika storlekar att byta till då man fick trötta fötter på dansgolvet. 
 
Mot slutet av kvällen då det hade blivit mörkt gick vi alla ut och fick varsin sprakasticka (öööö va heter det på något annat än dialekt....tomtebloss?? sparklers på engelska iaf) och så ställde vi oss med dem längs en gång som Kira och Bryan gick längs. Det var riktigt fint :) Jag hoppas att bröllopsfotografen fick massor med fina bilder, det ska bli kul att se dem då de är klara. Hon är dessutom tydligen en av de bästa i Texas. 
 
Efter det så dansade vi och hade skoj tills lokalen stängde, och då tog vi stolar ut på en terass och drack lite öl tillsammans och pratade tills vi insåg att det är bäst att lägga sig :)
 
Det var ett jättefint bröllop och jag är så glad att jag kunde vara med! Bruden, Kira, var så lycklig och vacker och Bryan var så stilig. Alla hade jätteroligt och det var kul att träffa "släktingar" igen som jag inte har sett på länge. Speciellt min "farbror" och hans fru, jag har alltid kommit bra överens med dem och jag har fortfarande mycket kontakt med min "kusin" . Det var synd att han inte kunde komma, han är stationerad i Korea nu med the air force. Riktigt typiskt för han åkte förra veckan så han missade det precis. 
 
En superlyckad dag och ett fantastiskt bröllop! <3 

Här är några bilder, men min kamera har gett upp hoppet så de är mobilbilder, måste fixa ny kamera...
 
Jag, Larry, Debbie & June
 
The wedding chapel
 
 
Just married! 
 
The reception
 
Kira and Bryan
 
<3
 
 Jag och Larry som Batman ;) 
 
Bröllopshelgen är ännu inte över, nu ska jag gå in i köket och hjälpa till med bröllops BBQ, hela släkten som flygit in till Texas är här på BBQ och det är en del som ska förberedas. Det blir hamburgare, hot dogs, fried turkey, coleslaw, deviled eggs, beans, salads och wedding cake :D MUMS! 
 
Ha en bra söndag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: