Maritza

Wat Rong Khun - the White Temple

Kategori: Backpacking 2015/2016

God morgon!
Mera bilder från vår utflykt igår :) Vi besökte också the White Temple. Näst efter Angkor Wat i Kambodja så är det det häftigaste jag har sett. Det är ett till ställe som inte riktigt går att fotografera för det fastnar inte på bild. Man får inte med magin på en bild. Inte alls. 
Så där stod vi i ösregnet och tittade och tittade. Man kan titta hur länge som helst. Det finns så mycket detaljer att se på och det är så himla vackert. 
 
Hela templet är vitt och allt som ser ut som silver är små små spegelbitar. Alltså vilket arbete att göra allt det klart! Templet är byggt och designat av en thailändsk konstnär från Chiang Rai, Chalermchai Kositpipat, som också har finansierat hela bygget och dedikerat det till Buddha. 
Utsidan av templet ska föreställa helvetet, därför är skulpturerna demoniska och man ser händer som sträcker sig från underjorden vid ingången. 
Insidan av templet föreställer himlen. Tyvärr fick ingen gå in dit för att det regnade, så vi hade otur med det. Men jag kan garantera att utsidan var totalt värt det i alla fall.
 
Hela tempelgården är ännu inte klarbyggd utan de jobbar på flera byggnader. Toalettbyggnaden är "den finaste toaletten i Thailand" och den ser ut som ett litet guldtempel. Jag ska lägga upp lite bilder här på allting, det är fint på bild, men det ger inte en rättvis bild. Åk dit och se magin på egen hand! :)
 
 
Toaletten
 
En röd nagel på ett fuck you finger.
 
Säkert mest fancy rökning förbjuden skylt jag har sett!
 
Definitivt värt ett besök!
xx