Maritza

Saker man uppskattar då man lever i en väska i Asien..

Kategori: Backpacking 2015/2016

Då man har backpackat nu i fyra månader börjar man märka att det blir de små sakerna som uppskattas :)
Man vet man pratar med en annan backpacker då alla blir överlyckliga över att hitta tvål i badrummet, då man har en filt att sova med, då wifi fungerar en timme, då man hittar toalettpapper (men det har man ganska bra vant sig av med, man blir så van vid asiatiska toaletter att jag iaf tänker inte alls på det längre), då någon visar en film, att få en riktigt kudde.. ;)
 
Saker som jag personligen saknar nu är vanlig kokt potatis, laga egen mat, att ha ett kylskåp och ett kök, mat som man lagar själv (trodde aldrig man kunde tröttna på asiatisk mat men det börjar kännas som att turkisk yoghurt och bär skulle sitta ganska bra som morgonmål ;) , god mjölk, vin, riktig ketchup haha :)
 
Och sedan förståss då man åker här ifrån kommer man ju att sakna allt det som man tar förgivet här, som att vakna upp i och att bo i paradiset. Det är ganska otroligt egentligen att man bor här och att folk kan leva så här. Man träffar backpackers som har jobbat i Asien och rest i flera år, så det går om man vill. 
 
Jag är så glad att jag bestämde mig för att åka och jag har inte bråttom hem. Nästa stopp blir Australien och jobb, så där lär man stanna en stund också. :)
 
Ni som funderar på att åka , ÅK, ni kommer inte ångra er! 
Kärlek åt er! xx
 
 

Gili islands och paradislivet

Kategori: Backpacking 2015/2016

Hallå där!

Nu är väl första gången allas wifi fungerar någolunda sen vi kom till Gili islands.
Gilis hör till Lombok, Indonesien, och ligger ungefär 2h med båt utanför Bali beroende på varifrån du tar båten. Gili öarna är tre små öar som är kända för att vara helt underbara. 
Enligt vad folk sa från innan vi kom är Gili T (Gili Trawangan) en riktig fest ö som ingen egentligen orkar bo på för den är så fest. Vi sov tre nätter där, och enligt min personliga åsikt så är Gili T mycket lungnare än de thailändska partyöarna. Man kan festa där om man vill, det finns myket barer, men man kan också vara ifred. 
Vi gick ut två kvällar, en kväll var mer chill och men den andra kvällen var det full moon party. Vi ville uppleva det också och det var faktiskt riktigt kul! Vi gick dit med en grupp från indonesien, vilket var superkul och intressant. Jag och Sabina hängde mest med en grupp brudar från Sumatra, och pratade med dem om deras kultur :) Vi försökte få dem att dansa till musiken men de fnissade mest :D
 
Efter Gili T åkte vi till Gili Meno.Då man frågar folk om Gili Meno säger de att det är en tråkig ö för pensionärer och såna som är på honeymoon. Att den är tyst och att det finns inget där, inget party och inget att göra. 
Perfekt tyckte vi och åkte :)
SÅ VÄRT. Ön är jättevacker! Det är som en riktig paradisö och människorna är jättetrevliga. Utanför sunset beach var också den bästa snorklingen hittils runt Gili öarna. 
Innan vi kom till Gili öarna hörde vi att det är jättefint att dyka här, det vet vi inte ännu för vi har inte dykt, men  snorklingen är inte den bästa jag har sett. Men det är första gången jag har sett sköldpaddor, och jag har sett tre bara genom att snorkla vilket är riktigt häftigt! 
 
En annan mys sak med Gili öarna är att det finns inga motorfordon här, bara cyklar och häst med vagn. Det gör det extra mysigt då man ska ta sig någonstans :) Man kommer också lätt och rätt billigt mellan öarna, så jag tycker personligen det är värt att åka till alla tre.
 
Vi kom för en timme sen till Gili Air, den tredje och sista av Gili öarna. Gili Air lär vara en blandning mellan Meno och T, så vi får se vad vi tycker då vi har sett lite av ön :)
Nu ska vi väl börja aktivera oss lite, men jag ska försöka ladda upp lite bilder först från öarna som vi varit på hittils. Om man vill ha fler korta uppdateringar så finns det på instagram : mizzzas
 
 
 
 

Morgon i Gili Air

Kategori:

God morgon från Gili Air! 
Nu sitter vi på ett tomt lunchställe och lyssnar på regnet mot plåttaket. Första regndagen sen vi kom till Indonesien, vi har haft tur med vädret trots regnsäsong. Det har regnat lite på kvällen ibland men inte så det har stört. Jag tycker inte regnet stör alls, det är ändå så varmt här så det är mest bara skönt :) testar att blogga från telefonen, wifi fungerar som sagt inte så bra alls på öarna men kan fungera lite bättre ned telefon av någon anledning..
Sabinas tid i Indonesien börjar vara slut, så hon åker imorgon. Och jag måste bestämma mig för var jag ska vara de sista dagarna i Indonesien innan det blir Australien .. :) mycket på gång nu! 
Ha det bra!! xx