Maritza

Rice fields och Hindu högtid

Kategori: Backpacking 2015/2016

Idag har vi haft en underbar utflyktsdag till risterasserna i Ubud, Bali.
Som vanligt så var det så vackert att det inte går att ta bilder av det som verkligen visar hur mäktigt och fint det är att verkligen gå omkring där, men man kan ju få en idé om det i alla fall.
Då vi kom dit så var det uppehåll, men ändå lite mulet vilket var skönt eftersom vi gick ute i flera timmar. Det är lite synd att allting blir en turistfälla men de sålde massor med handvirkade kläder längs gatan som var riktigt fina. Vi var tvugna att gå runt och titta lite på det också innan vi koncentrerade oss helt på risfälten. 
 
Då vi hade varit där ett tag började det åska och ösregna, men det gjorde inget för det var ändå varmt och jag och Sabina passade på att äta på en terass som hade utsikt över risterasserna medans det öste ner. Efter störtregnet gick vi på en skogsstig genom buskar och gräs för att komma närmare risfälten. Det var jättefint och en häftig upplevelse, trots att Sabina var livrädd för ormar och trots att jag halkade i den hala leran efter regnet :)
 
Idag har det också varit en Hindu högtid i Bali. Den firas två gånger i året och lokalbefolkningen har på sig vackra traditionella kläder, går i parader, spelar musik, ber och firar att deras gud kommer ner till jorden och välsnignar alla. Vår taxichaufför som vi hade på väg tillbaka från risterasserna stannade vid en parad så vi fick gå ut och titta eftersom det är så speciellt och det händer så sällan. Det känns som man hade tur att råka vara med om en så stark och fin tradition. Taxichauffören berättade också mycket intressant om hinduismen, om kulturen och traditionerna på Bali och han förklarade också betydelsen bakom de traditionella kläderna och dekorationerna som alla hade idag. 
Han körde dessutom hem oss på små vägar genom byar så vi fick se fler mer gömda risfält och fler parader. Så vackert och så värt att åka lite längre :) 
 
Då vi kom tillbaka firade jag och Sabina sista kvällen i Bali med att äta på en fin restaurang, trots att det här är en väldigt fin restaurang åt vi för ca 10 euro var vilket jämfört med hemma är superbilligt. Man får nog en lite sned syn då man har rest länge.. Men det var i vilket fall som helst jättegott och det var skönt att ha en mysmiddag sista kvällen innan vi ska resa till Gili T imorgon :) 
 
Nu känns det som att det är dags att sova lite så man orkar upp till båten ;) ha det bäst!
xx
 
Måste testa selfiesticken som inte har fått vara med på resan nästan alls ännu :) 

Sabina flyr undan regnet och min selfiestick ;)
 
Imse vimse spindel...
 
Sabina är smått ormskeptisk... :D men det gick bra! 
 
 
 
 
Bilder från då vi sitter på gatan och tittar på Hindu paraden. Man måste sitta ner och titta på för att paraden symboliserar också att gud sänker sig ner till jorden och välsignar alla, det hör till traditionen :)

KOMMENTARER:

 • Maria säger:
  2016-02-20 | 19:08:53
  Bloggadress: http://www.mariasmemoarer.com

  Så häftigt det ser ut! :)

 • Jessica Högberg säger:
  2016-02-20 | 19:13:21
  Bloggadress: http://lchftrollet.blogg.se/

  Oj så mycket härliga bilder!!
  Vilka härliga utflykter och vilken tur med parader och grejer=)) Härlig resa till nästa ställe önskar jag Er!!

  Svar: Tack så mycket! Ja det är så mycket man får se då man reser :D Ha en bra dag!
  Maritza

 • Viveka säger:
  2016-02-21 | 08:44:07

  Oj vilka upplevelser Du får vara med om! Ett lite annat perspektiv :) Imse vimse skulle jag kunna ha som tavla - snygg! Safe trip till nästa place. Väntar på några rader om nya spännande berikande utfärder! Puss o Kram!

Kommentera inlägget här: