Maritza

Peter Pan fenomenet

Kategori: Backpacking 2015/2016, Små tankar

Det är intressant det här livet. 
Då jag var 15 år då var 18 vuxet. Då var man ju myndig och allting. Kunde köra bil, dricka alkohol och göra vad man vill. Det var ju vuxet. 
 
18 kom. Men det kändes inte så vuxet. Men då man är 20. Då är man mycket vuxnare. Då man blir 20 ska man fundera vad man riktigt vill med sitt liv.
 
Blev 20. Kändes inte så vuxet faktiskt. Men då man är 25, då jävlar. Då ska man nog har ett jobb, lägenhet, kanske till och med familj och börja ha en planerad framtid.
 
Efter två röda sekunder var man 25. Borde man vara vuxen nu? Vara planerad? Ha ens någon form av plan? Det hade inte jag iaf. En vuxenpoäng var magisterutbildningen. Den delen var avklarad i alla fall. Jag har en utbildning. Och jobbade lite som lärare. Det är ju rätt vuxet. 
Men annars. Känns fan inte som jag var helt vuxen, där en "vuxen ska vara då man är 25". Var nu det är. Vems "vuxet" är mitt "vuxet"? 
 
27. Sitter på ett café på en ö i Thailand och tittar ut på regndropparna som förvandlar vägen till lera. Dricker hasselnötskaffe och känner mej fortfarande som jag har mycket kvar tills jag är redo att fokusera på det stabila.
Reser planlöst men ändå med ett mål, en destination tillbaka till mig själv. Och till att kanske hitta mitt vuxet, vem vet? Jag vet i alla fall inte. 
 
Känns som jag sitter på en flygplansvinge och håller hand med Peter Pan. 
Trivs bra där jag sitter just nu. 
 
 
 
 

Street food

Kategori: Backpacking 2015/2016

Älska maten <3 
Betalade runt en euro för hela måltiden :)
 
 

Krokodiler i Darwin

Kategori: Backpacking 2015/2016

Idag gick vi och kollade på krokodiler i centrala Darwin på Crocosaurus Cove. Så otroligt häftigt! De är massiva och man kan verkligen förstå varför man inte ska gå nära, det är bara döden efter det.. De har så otrolig bitkraft och de kan attackera från vattnet i 60km/h, de kan gå på land, de minns dina rörelsemönster och de kan följa dig i veckor. 
Det är att akta sig! 
Så mäktigt i alla fall att se dem på nära håll! Verkligen värt ett besök! Jag förstod nog inte hur stora dom var förrän man verkligen står där på andra sidan glaset och tittar in på krokodilerna. Det händer då och då här uppe i norr att speciellt turister råkar ut för krokodilattacker, man tycker ju att dessa djur borde inge någon naturlig respekt eftersom de är såna rovdjur men otroligt nog utmanar ändå folk ödet.
 
Det var en superhäftig upplevelse iaf och känner mig nöjd med Darwin nu efter det :)
Nu ska vi iväg till stranden och stirra på vattnet... Önskar man kunde gå i! 
Ha det bra! 
xx