Maritza

Påskhelgen i Newcastle

Kategori:

Helgen spenderades i Newcastle. Vi jobbade lördag så gjorde inget speciellt påskigt, cyklade mest runt och tittade på nya delar av Newcastle som vi inte hade varit till :)
Jag saknade memman i år , jag missar alla goda mathögtider då jag är borta :) 
 
Imorgon är vår sista dag innan vi åker tillbaka till farmen. Hoppas allas påsk var super! 
xx


Newcastle

Kategori:

Hej! 
Nu är vi i Newcastle. De vi jobbar hos har ett beach house här, så vi ska stanna över påskhelgen. Vi jobbar två dagar i deras café, av sex dagar som vi är här.

Newcastle är en väldigt fin stad vid havet. De har en enorm kolexport så massor av stora lastfartyg kommer in i hamnen med kol eller efter kol. Staden är inte jättestor, den är passligt stor, med många fina områden. Nu då vi är lediga är ute och upptäcker omgivningarna här. Strndhuset som vi bor i ligger i en lugnare del precis vid havet, så vi har havsutsikt från fönstren. Det är säkert det vackraste huset jag har varit i! 

Idag är det lite mulet, men ändå varmt. Vi är nere vid Newcastle stranden och fotar. Man ser så mycket häftigt havsliv då man går omkring här då det är ebb :)

Det var en snabb hälsning från Newcastle, nu ska vi vidare :D ha en bra påskfredag!
xx

Farmlife

Kategori:

Hej där!
Superdåligt med updates , men det blir lite så då allt är från telefonen :)
Nu har vi varit på farmen i ungefär två veckor och allt går bara bra. Det är så lungt och skönt ute på landet och vyerna är jätte vackra. 

Det känns också bra att nu ha kommit in i en rytm, jag vaknar av mig själv nu runt 07:30 och det är skönt att göra fysiskt arbete varje dag. 
Vi trivs så bra på farmen där vi jobbar och vi har haft sån enorm tur som har fått så bra personer att jobba för! Man känner sig väldigt välkommen och uppskattad :)

Jag har ännu inte sett en enda orm, så det är ett bra tecken :) men vi ser mycket koalor i träden, kängrur som hoppar överallt, papegojor på gården, ödlor och farmdjur. Det är så häftigt att gå ut på sin egen gård och se så många djur som man bara har sett som husdjur tidigare på sin egen gård. Det finns så mycket att se i Australien, det är ju ändå större en hela Europa och har väldigt omväxlande områden att upptäcka. 
Om du funderar på att åka och jobba, gör det!! Det enda du kommer att tänka då du har åkt är varför du inte har gjort det tidigare!