Maritza

Gili islands och paradislivet

Kategori: Backpacking 2015/2016

Hallå där!

Nu är väl första gången allas wifi fungerar någolunda sen vi kom till Gili islands.
Gilis hör till Lombok, Indonesien, och ligger ungefär 2h med båt utanför Bali beroende på varifrån du tar båten. Gili öarna är tre små öar som är kända för att vara helt underbara. 
Enligt vad folk sa från innan vi kom är Gili T (Gili Trawangan) en riktig fest ö som ingen egentligen orkar bo på för den är så fest. Vi sov tre nätter där, och enligt min personliga åsikt så är Gili T mycket lungnare än de thailändska partyöarna. Man kan festa där om man vill, det finns myket barer, men man kan också vara ifred. 
Vi gick ut två kvällar, en kväll var mer chill och men den andra kvällen var det full moon party. Vi ville uppleva det också och det var faktiskt riktigt kul! Vi gick dit med en grupp från indonesien, vilket var superkul och intressant. Jag och Sabina hängde mest med en grupp brudar från Sumatra, och pratade med dem om deras kultur :) Vi försökte få dem att dansa till musiken men de fnissade mest :D
 
Efter Gili T åkte vi till Gili Meno.Då man frågar folk om Gili Meno säger de att det är en tråkig ö för pensionärer och såna som är på honeymoon. Att den är tyst och att det finns inget där, inget party och inget att göra. 
Perfekt tyckte vi och åkte :)
SÅ VÄRT. Ön är jättevacker! Det är som en riktig paradisö och människorna är jättetrevliga. Utanför sunset beach var också den bästa snorklingen hittils runt Gili öarna. 
Innan vi kom till Gili öarna hörde vi att det är jättefint att dyka här, det vet vi inte ännu för vi har inte dykt, men  snorklingen är inte den bästa jag har sett. Men det är första gången jag har sett sköldpaddor, och jag har sett tre bara genom att snorkla vilket är riktigt häftigt! 
 
En annan mys sak med Gili öarna är att det finns inga motorfordon här, bara cyklar och häst med vagn. Det gör det extra mysigt då man ska ta sig någonstans :) Man kommer också lätt och rätt billigt mellan öarna, så jag tycker personligen det är värt att åka till alla tre.
 
Vi kom för en timme sen till Gili Air, den tredje och sista av Gili öarna. Gili Air lär vara en blandning mellan Meno och T, så vi får se vad vi tycker då vi har sett lite av ön :)
Nu ska vi väl börja aktivera oss lite, men jag ska försöka ladda upp lite bilder först från öarna som vi varit på hittils. Om man vill ha fler korta uppdateringar så finns det på instagram : mizzzas
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: