Maritza

Lördagsmorgon

Kategori: Höst 2014

Godmorgon alla villaavslutningsmysare och lördagsfirare! 
Jag har haft en riktigt skön och lugn morgon, fixat undan veckostädningen och myst i soffan till nyhetsmorgon (: 
Jag kände att det behövdes lite lugn efter min jättefulla stressvecka och efter sömnbristen från inatt då jag körde runt folk och var hemma 04.30. Men skoj var det! 

Nå nu ska jag packa ihop saker till villan, tänkte bara morgonhälsa! 
Festa lugnt och be careful! Trevlig villaavslutning! 
 
Mizza
 

Materiell fredag

Kategori: Höst 2014, Vardagen

Mina nya höstskor är beställda! Wooop! 
Jag använder sönder och älskar ihjäl alla mina skor så måste köpa nya varje år inför hösten/vintern. 
Nu har jag tänkt slösa lite mer än vanligt på boots och dom är sååå snygga (:

Bild från Stevemadden.com
 
Det blev svarta den här gången så det går att matcha med så mycket som möjligt. De bruna är också riktigt snygga men känns som svart är mer praktiskt, då jag känner mig rik igen kan jag kanske köpa ett par bruna också haha (; 

Förutom dessa skor så köpte jag en blus också från Kappahl. Till mitt försvar så har jag gett bort/sålt massor av mina höst/vinterkläder ifjol så nu behöver jag lite nytt i garderoben. Sommarkläder känns inte så accepterat och nice nåt mer, det är iskallt ute. 
 
Trots att det blir mörkare och kallare så tycker jag som sagt om hösten. Mysigaste årstiden!
Nu sitter jag med min syster och vräker i mig kex och fredagsmyser i höstmörkret med ljus (:
 
Ha en bra fredag alla andra också! 

Mizza

BRA skolmat

Kategori: Höst 2014, Vardagen

Nu för en gångs skull så ska jag riktigt skryta på skolmat! 
Skolmaten i Petalax är den bästa som jag har ätit, på riktigt riktigt (: Och då ska ni tänka att jag äter både gluten och mjölkfritt. Deras dietkock är jätteduktig och det är som att äta restaurangmat varje dag. Hela dietdisken är helt strålande med ordentligt med olika alternativ för allas dieter, till exempel flera olika salladsalternativ och många olika glutenfria knäckebröd och mjuktbröd sorter. 

Då man är allergisk kan det ibland kännas som att man är den "bortglömda" i matsalen, visst får man mat men inte lagad med kärlek. Där jag jobbar nu är det som att få en kram av maten varje dag, så tydligt märks det att maten är lagad av någon som bryr sig. 
Förutom att maten är mums mums så är kökspersonalen helt sjukt trevlig! De hälsar och pratar så glatt med en varje dag då man kommer. 
 
Jag har sagt till de som jobbar i köket hur underbart gott det är att äta i skolans matsal och lunchen är utan tvekan dagens bästa stund (: 
Det är riktigt roligt att märka att det finns fantastisk skolmat, för jag tvivlar på att det skolköket har så mycket mer pengar än något annat skolkök.. 
 
Skolmaten är enligt mig extremt viktig för att alla, både elever och personal, ska orka en hel skoldag. Det är fantastiskt att kunna äta sig riktigt mätt varje dag och att njuta av god mat  (: 

Borde nog ta med inspiration hem också.. kan ju tilläggas att max en tredjedel av kylskåpets innehåll är mitt..
 
 
 
Känns som en riktigt lyx att få så bra mat! Tack för det! (: 
 
Mizza