Maritza

Njuter i Langkawi

Kategori: Backpacking 2015/2016

Halloj!

Myser vidare i Langkawi. Langkawi är väldigt muslimsk och är inte så mycket party som andra ställen jag har varit på. Dock har vi hittat Somersby i tre olika smaker här i en alkoholbutik :) Langkawi är duty free, så det som finns att få tag på är ganska billigt. 
Idag ska vi hyra en bil och upptäcka mer av ön, vi är fyra stycken som ska åka tillsammans. Man träffar så mycket fina människor då man reser <3
Jag har också hittat min favorit restaurang som också är som ett cafe där man bara kan sitta och prata med sina vänner. Hela stället är baserat på frivilligt arbete, och förtjänar ett eget inlägg, men vi ska iväg snart och wifi är dåligt här så jag återkommer med det :)
 
Jag borde också sätta mig ner snart någonstans och planera hur min reseväg ska går till Bali. För i Bali ska jag vara 16 februari senast och träffa en vän :)
 
Nu ska vi iväg!
Ha en bra dag
xx
 
Strand i Langkawi <3

Framme i Malaysia

Kategori:

Halloj! 
Nu har jag varit en dag i Malaysia, Penang. Samma natt som vi åkte från Koh Tao blev min fot super infekterad, så jag har fått resa med en söndrig fot och kryckor men det gick bra trots att det var både båt och tågfärd. Tåget var nattåg så det åkte 22:30 och kom fram nästa dag vid 12. Skönt att sova i en säng då man reser! :)
Idag är foten bättre och äventyret fortsätter vidare mot Langkawi. Båten går 14 idagidag så nu sitter jag på världens mysigaste cafe och äter frukost. Jag ville lämna mitt hostel tidigt för det var några tjejer som åkte mitt i natten för de hade bed bugs. Det var runt 03 och jag kunde inte sova efter det.. Men båten till Langkawi lär ta fyra timmar så tänkte vila fot och ögon då :) 

Det var en kort uppdatering från The mugshot cafe på Love Lane i Georgetown, värt ett besök :D 
Ha en bra dag!! 
xxUnder the sea

Kategori: Backpacking 2015/2016

Ännu en hälsning från Koh tao! 
Vi fick våra dykarbilder från vår första dykdag :) 
Dykning är väldigt beroendeframkallande och jag är jätteglad att jag har min open water licens så jag kan dyka på andra ställen i Asien också. Jag kanska tar advanced också i Bali eller någon annanstans under resan :) Supernöjd med mitt beslut att dyka och supernöjd med valet av dykarskola, Roctopus på Koh tao. 
 
Nu är biljetten bokad för framtida äventyr, på onsdag blir det Malaysia. Det ska bli konstigt att lämna Koh tao, vi stannade här mycket längre än planerat, trivs super och har fått vänner här. Alltid tråkigt att lämna, men tur man kan komma tillbaka.. :)
Andra tips på ställen som är värda ett besök i Koh tao där vi har hängt mycket är Cock&Mocktails bar och Tits. De ligger på den nya gatan i Sairee och har de trevligaste människorna bakom baren. Tits har dessutom superbr mat :) Titta in och hälsa från mig ;)
 
Ha en bra dag! xx