Maritza

#mittjobb om tatueringar och piercingar på jobbet

Kategori: Vinter 2015

Svenska.yle.fi håller just nu på och granskar människors situation på jobbet runtom i Finland under #mittjobb. Jag tycker den typen av granskningar är väldigt intressanta och läser gärna. Imorse läste jag om det här med piercingar och tatueringar på jobbet. 
Jag själv jobbar ju i ett högstadium och har både piercingar och tatueringar. Nu är jag ju inget extremfall, kanske ganska tatuerad i bikini men det är ju sällan den outfit du har på jobbet.
 
Jag har aldrig tänkt på att medvetet dölja något på min kropp för att jag tycker att det är viktigt att eleverna får se att det finns olika människor och de är lika som alla andra trots kroppsutsmyckning. Jag tycker inte heller det är en grund att döma någon på, mina tatueringar är en del av mig men de är inte jag. Jag har inte gjort dem för att provocera eller med någon annan i tanken utan de är för mig och jag blir inte en bättre eller sämre lärare för det. 
För den saken skull har jag inte heller medvetet "skyltat" med dem, utan det beror helt på vad jag har för kläder den dagen och frisyr om de syns eller inte. 
 
Jag förstår att det är en annan sak om man är tvungen att ta ut piercingen under arbetsdagen av sanitära skäl ifall man har ett yrke där det är någon form av hälsorisk, men en tatuering är färg i huden så där ser jag inte varför man inte kan ha det på ett jobb. 

Jag har inte så många kompisar nu som helt saknar tatueringar, de flesta har såna som inte syns hela tiden men jag har en vän som har en tatuering på handen och hon jobbar i en klädaffär. Min syster har en tatuering på underarmen och jobbar bland annat inom vården. För att nämna två exempel. 
 
Så länge tatueringens motiv inte är kränkande så ser jag inget problem i att ha en tatuering och ändå få ett jobb. Som allt annat som ibörjan är lite ovant är det kanske så att personer som inte har varit runt tatuerade och piercade personer först tycker att det är olustigt, men förhoppningsvis sedan märker att det är en vanlig person bakom det som ska dömas på basis av sin person och inte sitt utseende eller stil. För med kläder är det samma sak, så länge det inte är kränkande (jag menar jag tar ju t.ex. inte en korsett och nätstrumpor till jobbet) eller jobbet har en klädkod/arbetskläder så måste man ju få ha olika stil. Tycker jag. 
 
Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 

Värsta på morgonen

Kategori: Vinter 2015

Väckarklockan ringde, jag rullade halvblind ur sängen mot lampan, halvgick över mattan och så PANG! Tårna raaaaakt i bordsbenskanten. Aaaaj. 
Trevligt uppvaknande.  Jag läste någonstans att man är väldigt vinglig då man är nyvaken innan kroppen kommer i balans. Hur som helst så är det en fruktansvärd sak att gå in med tån  någonting, speciellt på morgonen. 
 
 
För övrigt så är jag inte taggad för en ny arbetsdag. Dagens fiilis är ledighet. 
 
 
 
 
 
Hoppas andra är mer taggade :) 

Studentski Åre - the movie

Kategori: Vinter 2015

 BOOM!
Här är min variant av Studentski Åre! 
Jag har enkelt bara satt ihop alla klipp som inte behövde censureras, och avslutat med en stolt finlandssvensk allsång :)
Lite måste man ha för sig själv, vi ska ju föreställa ansvarsfulla arbetare till vardags ;)
Tack alla fantastiska människor för er medverkan <3
Och ett speciellt tack till Stuga4 som gjorde resan extra awesome och dessutom är huvudpersoner i filmen ;) 

ENJOY!