Maritza

The Monkey Forest

Kategori: Backpacking 2015/2016

 Hej!
Nu ska jag göra ett nytt tappert försök att lägga upp lite bilder från Monkey Forest som vi var till igår. Tyvärr fungerar inget tillräckligt snabbt för att förbättra bilderna eller för att ladda upp fler, så det är lite som det är :) 
Monkey Forest ligger i Ubud, Bali, och om man bor centralt i Ubud är det inte så långt att gå , det tar ungefär 20 minuter. 
Monkey Forest är lite som en skogspark med tempel där massor med apor bor :) aporna är oftast snälla, men det finns en lista på saker man ska undvika då man går om kring i parken som man ska läsa innan man börjar promenera runt. De är ju ändå vilda djur som man ska ha respekt för. 
En del apor ville klättra lite på en också utan att man matade dem vilket var mysigt. Om man matar dem kommer också stora apor och hoppar på en och de stora ser lite läskiga ut om man jämför med de små :D 
Två av oss som besökte parken tillsammans var lite rädda för aporna, och en tjej var så rädd ibland att hon tänkte vända och gå hem. Det gick bra för henne i alla fall, och jag skulle säga att om man behandlar aporna på ett bra sätt och inte beter sig som en idiot så är de snälla tillbaka :) Det man dock ska se efter med är att bära på vatten, mat eller att ha väskan öppen eller tillgänglig för aporna kan hoppa på dig och stjäla saker av dig. Det hände Skyler då vi var i Kuala Lumpur i Batu Caves och i Monkey Forest så såg vi en tjej som blev rånad av en apa som öppnade hennes väska. Så de är smarta små saker :) 
Monkey forest är värt ett besök ifall man är i Ubud, fina statyer, fin natur och massor med söta apor. 
 
Idag är planerna lite oklara, jag hade svårt att somna inatt och är trött idag. Vi har funderat på att ta oss till risfälten så det blir väl antagligen dagens projekt . Imorgon tar vi båten över till Gili Trawangan och sedan till Gili Air då vi har sett Gili T. 
 
Nu ska jag aktivera mig, ha en bäst dag alla!
xx
 
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Maria säger:
  2016-02-21 | 19:04:53
  Bloggadress: http://www.mariasmemoarer.com

  Härligt med apor, och fint ställe! :)

  Svar: Så häftigt! :D
  Maritza

Kommentera inlägget här: