Maritza

Övergivet i paradiset

Kategori: Backpacking 2015/2016

Då man vandrar runt på paradisöarna här i Gili stöter man på en del övergivna platser. Det ser ut som att alla människor bara tröttnade en dag och gick hem, allting är i princip kvar, det är bara förfallet. Många övergivna ställen är olika resorts och restauranger/barer. 
Det är lite kusligt på något sätt och samtidigt magiskt inbjudande att vandra runt på en sådan plats. Jag har stött på flera stora resorts vid stranden och havet som bara är lämnade tomma. Alla bungalows är kvar, lobbyn är kvar, poolen är kvar och fylld med regn och vägarna mellan husen är fortfarande kvar. 
Vi gick runt i en övergiven resort mitt i natten för någon dag sedan, och det var så häftigt! Jag gick in i olåsta bungalows och det är en helt overklig känsla då allting är kvar. Dubbelsängen var bäddad, vattenglasen i plast stod på nattduksbordet, under spegeln fanns en ask med servetter.. 
Övergivna platser fascinerar mig, det gör också historien bakom dem. Det skulle vara så intressant att se bilder på alla övergivna strandhotell och resorts och få reda på vad det var som hände. Jag kan gissa att pengarna tog slut eller att någon har sålt det och inte hittat en köpare som vill ta över samma business.. 
Jag har inga mitt i natten bilder, tyvärr, men jag har några bilder från idag då jag gick förbi en stor bungalowresort. Den har dessutom haft ett superläge, rakt vid stranden med utsikt mot solnedgången..! 

 
 

KOMMENTARER:

 • TIDSTJUVEN säger:
  2016-03-01 | 12:43:59
  Bloggadress: http://tidstjuven.com/

  Så spännande och intressant. Det skulle verkligen vara intressant att få reda på varför de var tvungna att låta allt förfalla så där... Konstigt att till och med möblerna är kvar!

  Svar: jaa det är superkonstigt! allt är kvar! konstigt att bara lämna allt.. man tycker ju nån skulle vilja ta vara på möblerna åtminstone
  Maritza

 • TIDSTJUVEN säger:
  2016-03-01 | 13:30:29
  Bloggadress: http://tidstjuven.com/

  Jag var tvungen att googla lite (nyfiken i en strut, haha!) och hittade bland annat detta: http://worldlynomads.com/index.php/gili-meno-island/
  och detta: http://www.atlasobscura.com/places/bounty-beach-bungalows-abandoned-resort

  Tydligen var ägaren tvungen att stänga efter att turismen minskade i och med terroristbombningar på Bali i början av 2000-talet. Då vet vi det.

  Svar: Haha! Japp misstänkte något sånt, alltid lär man sig nåt nytt :) synd att ställen måste stänga ner sådär, hörde det är samma sak nu i Egypten..
  Maritza

 • Helene säger:
  2016-03-01 | 15:41:28
  Bloggadress: http://minttu.blo.gg

  Åh så kul! :D

  Svar: Väldigt häftigt! :D
  Maritza

 • Sara säger:
  2016-03-01 | 21:00:49
  Bloggadress: http://www.saralene.blogg.se

  Huj nästan lite kusligt! Alltså då vi var i Grekland i april ifjol så åkte vi runt en kväll med bil för att hitta n restaurang, men eftersom turistsäsongen inte riktigt har börjat ännu då i april åkte vi igenom en massa byar som var helt döda. Alltså man såg ju att det SKULLE bli en sommarsäsong där, men allt var liksom stängt och igenbommat för vintern. Inte helt samma sak, men tyckte också att det var lite creepy, det här är ännu creepygare! :) fast intressant!

  Svar: jo det blir lite creepy känsla men det är samtidigt så häftigt att gå runt och utforska :D
  Maritza

 • Maria säger:
  2016-03-06 | 18:55:32
  Bloggadress: http://www.mariasmemoarer.com

  Häftigt med övergivna platser! :)

  Svar: ja det är så häftigt! intressant att gå runt och undersöka såna platser :)
  Maritza

Kommentera inlägget här: